Gevelrenovatie

Scheuren in uw gevel, vervuiling of voegen die loslaten?

Dan is gevelrenovatie dé oplossing. Uw huis is nu niet meer beschermd tegen regen en vorst.

Wanneer het metselwerk van uw gevel met scheuren en/of slecht voegwerk te maken heeft en vervuild is, gaat deze minder lang mee en ontstaan er problemen op het gebied van vocht, isolatie en duurzaamheid. De schade kan erger worden en vocht kan uw huis binnendringen. Bijvoorbeeld de bekende zwarte vlekken op de binnenmuren. Dit wilt u natuurlijk voorkomen of oplossen. Na een gevelrenovatie is uw gevel echter weer zo goed als nieuw. 

Wat houdt een gevelrenovatie in?

Over het algemeen betekent gevelrenovatie dat de voegen en bij evt. scheuren in de gevel de kapotte stenen worden vervangen. Uw gevel bestaat voor 20% uit voegwerk. De voeg heeft een belangrijke functie tegen vochtdoorslag en een mooie voeg kan uw woning de juiste uitstraling geven.

Tijdens het renoveren is het belangrijk om uw gevel goed te laten reinigen. Bijvoorbeeld door middel van soft-stralen. Het soft-stralen van de gevel is een mooie techniek om uw gevel weer als nieuw te krijgen. Na het vervangen van het voegwerk en het stralen van de gevel is het aan te raden om de gevel te impregneren. Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat water in de steen zuigt en vuil hecht aan de gevel. Het vocht krijgt hierdoor geen kans om binnen te dringen en de isolatiewaarde blijft optimaal. Uw huis zal stralen als in zijn eerste jaren.

 

Wilt u een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Vul uw gegevens hieronder in en nemen we contact met u op.