Gevelrenovatie

Sinds 2011 zijn we actief in het metsel- en voegwerken voor de aannemers en particulier. Toen nog enkel onder de naam van bouwbedrijf Schiphof Bouw. Vanaf 2021 hebben we het metsel- en voegwerk gescheiden van de overige bouwwerkzaamheden en hebben we de naam ME-VO toegevoegd bij de KvK.

 

Scheuren in uw gevel, vervuiling of voegen die loslaten?

Dan is gevelrenovatie dé oplossing. Uw huis is nu niet meer beschermd tegen regen en vorst.

Wanneer het metselwerk van uw gevel met scheuren en/of slecht voegwerk te maken heeft en vervuild is, gaat deze minder lang mee en ontstaan er problemen op het gebied van vocht, isolatie en duurzaamheid. De schade kan erger worden en vocht kan uw huis binnendringen. Bijvoorbeeld de bekende zwarte vlekken op de binnenmuren. Dit wilt u natuurlijk voorkomen of oplossen. Na een gevelrenovatie is uw gevel echter weer zo goed als nieuw. 

Wat houdt een gevelrenovatie in?

Over het algemeen betekent gevelrenovatie dat de voegen en bij evt. scheuren in de gevel de kapotte stenen worden vervangen. Uw gevel bestaat voor 20% uit voegwerk. De voeg heeft een belangrijke functie tegen vochtdoorslag en een mooie voeg kan uw woning de juiste uitstraling geven.

Tijdens het renoveren is het belangrijk om uw gevel goed te laten reinigen. Bijvoorbeeld door middel van soft-stralen (zandstralen). Door het fijne zand wat op uw buitenmuren geblazen wordt schuren we de steen als het ware opnieuw op waardoor het vuil zal verdwijnen en de steen weer als nieuw is. 

Na het vervangen van het voegwerk en het stralen van de gevel is het aan te raden om de gevel te impregneren. Bij het impregneren van de gevel wordt er een beschermlaag op de gevel aangebracht. Hierdoor wordt voorkomen dat water in de steen zuigt en vuil hecht aan de gevel. Het vocht krijgt hierdoor geen kans om binnen te dringen en de isolatiewaarde blijft optimaal. Uw huis zal weer een prachtige jas krijgen!

 

Wilt u een vrijblijvende offerte van ons ontvangen? Vul uw gegevens hieronder in en nemen we contact met u op.