Is een aanbouw of uitbouw de investering waard?

Gepubliceerd op 24 september 2023 om 11:40

Door de gestegen kosten van onder andere materialen en diensten is het aanbouwen en uitbouwen van een woning ook duurder geworden. Vandaar de vraag '' Is de aanbouw of uitbouw de investering nog wel waard?' .

 

De meeste mensen hebben plannen voor een aanbouw of uitbouw omdat ze uit hun woning groeien. Het kan zijn dat er bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding aan zit te komen, meer thuis is gaan werken of er is behoefte aan een extra ruimte omdat de kinderen langer thuis blijven wonen.

Een andere reden waarom een aanbouw of een uitbouw interessant kan zijn, is omdat het de waarde van je woning verhoogt. Dan is het goed om te weten wat deze investering jou kan opleveren. Lees hier daarom verder over hoe rendabel het is om je woning uit te breiden met een aanbouw of een uitbouw.

 

Omdat je met een aanbouw en een uitbouw extra M2 en M3 woonoppervlak creëert, betekent dit altijd een stijging in de waarde van je woning. Dit wordt uitgedrukt per vierkante meter of per kubieke meter en deze waarde ligt overal in Nederland anders. Bijvoorbeeld in Amsterdam ligt de prijs hoger dan in Groningen. Tegelijkertijd is het in Amsterdam vaak duurder om aan- of uit te bouwen dan in het noorden en oosten van Nederland. Hoe dan ook, de extra vierkante meters kunnen de waarde van je woning met 60 tot 100 procent van de geïnvesteerde kosten verhogen. Bij de verkoop van de woning verdien je de investering in de meeste gevallen dus terug. Zeker met de recent stijgende waarde van de woningen. Tot die tijd moet je het vooral doen voor het woongenot wat je ervoor terug krijgt. Dus eerst het genot en later je rendement. 

Dus aanbouwen of uitbouwen loont zeker!! Ook nog in deze tijd!!

 

Nieuwsgierig wat er bij jullie mogelijk is? We komen graag een keer een bakkie doen om de mogelijkheden te bespreken.